קרקר ללא גלוטן

ניתן להשתמש בקמח אורז מלא, קמח טף מלא, קמח קינואה

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח אורז מלא/קמח טף מלא/קמח קינואה
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/4 כוס שומשום מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות זעתר (או יותר, לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 או 3/4 כוס מים

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות..
  2. מערבבים היטב את הקמח עם גרעיני השומשום, גרעיני החמנייה, התבלינים ושמן הזית. אם יש צורך, ניתן להוסיף עוד כף שמן ועוד מים.
  3. משטחים את התערובת על נייר אפייה ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. באמצעות מערוך משטחים את התערובת לעובי דק ואחיד.
  4. מפרידים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור.
  5. כעבור 10 דקות מוציאים את התבנית, חורצים את חריצי הקרקרים לפי הגודל והצורה הרצויים וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות עד שהקרקרים מתייבשים ומקבלים גוון זהבהב.