חומוס ביתי

מרכיבים לחומוס:

  • כוס וחצי של גרגירי חומוס (הושרו למשך לפחות 24 שעות ובושלו – אני משרה ומבשלת חצי קילו של גרגירים ושמה בשקיות במקפיא – בכל שקית כוס וחצי של גרגירים)
  • כף שמן זית
  • מיץ מחצי לימון - לפי הטעם
  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חצי כפית כמון
  • מלח ומעט פלפל שחור
  • שן שום
  • חצי כוס מים (אני מתחילה בשליש כוס ומוסיפה לפי הצורך)

איך מכינים?

  1. משרים את החומוס למשך לפחות 24 שעות, ומחליפים מדי פעם את המים. בזמן ההשריה הגרגירים תופחים.
  2. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומכניסים לסיר גדול עם כמה ליטרים של מים. מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
  3. אחרי הרתיחה מסירים את הקצף, הלכלוך והקליפות הצפות וממשיכים לבשל בסיר פתוח, על אש בינונית. אפשר לבשל על אש גבוהה רק אם אתם בסביבה ומשגיחים על הסיר. אם חסרים מים, יש להוסיף מים רותחים.
  4. אחרי כשעה או יותר, בהתאם לטריות הגרגירים, בודקים אם החומוס רך דיו. הגרגירים צריכים להתפורר.
  5. מסננים את הגרגירים אך שומרים חלק ממי הבישול. מצננים לטמפרטורת החדר.
  6. טוחנים במעבד מזון את החומוס, הטחינה, שמן הזית, השום, הלימון והתבלינים. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם רך ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים לפטריות מוקפצות:

  • 2 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית אבקת שום

איך מכינים?

  1. מערבבים את השמן זית והתבלינים
  2. מכניסים את הפטריות ומערבבים הכל יחד עד שהפטריות עטופות בתערובת השמן והתבלינים
  3. מקפיצים על מחבת פסים עד שהפטריות מתרככות מעט

בתיאבון ולבריאות!