חומוס ביתי

מרכיבים:

  • כוס וחצי של גרגירי חומוס (הושרו למשך לפחות 24 שעות ובושלו – אני משרה ומבשלת חצי קילו של גרגירים ושמה בשקיות במקפיא – בכל שקית כוס וחצי של גרגירים)
  • מיץ מחצי לימון - לפי הטעם
  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חצי כפית כמון
  • מלח ומעט פלפל שחור
  • חצי כוס מים (אני מתחילה בשליש כוס ומוסיפה לפי הצורך)

איך מכינים?

  1. משרים את החומוס למשך לפחות 24 שעות, ומחליפים מדי פעם את המים. בזמן ההשריה הגרגירים תופחים.
  2. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומכניסים לסיר גדול עם כמה ליטרים של מים. מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
  3. אחרי הרתיחה מסירים את הקצף, הלכלוך והקליפות הצפות וממשיכים לבשל בסיר פתוח, על אש בינונית. אפשר לבשל על אש גבוהה רק אם אתם בסביבה ומשגיחים על הסיר. אם חסרים מים, יש להוסיף מים רותחים.
  4. אחרי כשעה או יותר, בהתאם לטריות הגרגירים, בודקים אם החומוס רך דיו. הגרגירים צריכים להתפורר.
  5. מסננים את הגרגירים אך שומרים חלק ממי הבישול. מצננים לטמפרטורת החדר.
  6. טוחנים במעבד מזון את החומוס, הטחינה, הלימון והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה. טועמים ומתקנים תיבול.