דאל מעדשים כתומות

אוכל הודי הוא החולשה שלי! זה התחיל כשטיילתי בהודו, כשיצא לי להכיר את התרבות שלהם, הצבעוניות, הפרות שהולכות ברחוב, המאכלים והתבלינים - ו-וואו איזה תבלינים!
אז החלטתי להכין בבית דאל.
אני לא מתיימרת להגיע לרמת התיבלון, אבל וואלה - יצא טעים
הדאל מורכב מעדשים כתומות - ויש כמה סיבות נפלאות לאכול אותן:

  • מהוות מקור עשיר לסיבים תזונתיים ולכן בעלות ערך גליקמי נמוך, שעוזר לייצב רמות סוכר בדם
  • המקור העשיר ביותר לחלבון מבין הקטניות (אחרי הסויה).
  • עשירות בברזל, מגנזיום ומינרלים נוספים
  • עוזרות לירידה ושמירה על המשקל - בעדשים אין שומן, יש מעט מאוד קלוריות והסיבים שמייצרים תחושת שובע שנשמרת לאורך זמן.

חשוב לי להדגיש כי בעדשים יש anti nutrients שמגבילים את הזמינות של חלק מהמינרלים שבהם. למזלנו, באמצעות השריה או הנבטה ניתן להקטין את השפעתם.


מתכון לדאל:

מרכיבים:

  • כוס עדשים כתומות (אחרי השרייה של 3-4 שעות) שטופות היטב
  • כף שמן קוקוס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 כפית גראם מסאלה
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית ג׳ינג׳יר מיובש
  • מלח פלפל על פי טעם
  • 5 עגבניות בשלות קצוצות או 5 כפות עגבניות מרוסקות
  • 1 ליטר מים

איך מכינים?

  1. בסיר רחב לטגן בצל בשמן קוקוס עד שמזהיב
  2. להוסיף שום ולערבב כמה רגעים
  3. להוסיף תבלינים ולערבב עד שמתקבלות חתיכות כהות
  4. להוסיף עגבניות ולבשל עד שמתקבלת תערובת עיסתית
  5. להוסיף עדשים ומים ולערבב
  6. להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל 30 דקות
  7. חשוב לבדוק מידי פעם שלא נגמרו המים
  8. לטחון, לא לגמרי
  9. להגיש חם לצד או על אורז (בתמונה – אורז עגול מלא מתובל בכורכום וכמון)

בתיאבון ולבריאות!