רול תמרים

מרכיבים:

  • 500 גרם (1 חבילה) תמרים מגולענים
  • 1.5 כוס אגוזי תערובת אגוזים ושקדים (אני ממליצה על אגוזי לוז, אגוזי מלך, פקאן ושקדים – כולם לא קלויים)
  • 1.5 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות אבקת קקאו

איך מכינים?

  1. קוצצים גס את תערובת האגוזים והשקדים
  2. שמים בקערה בינונית את התמרים ומחממים אותם במיקרוגל כדקה, כדי לרכך אותם מעט.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים (או לשים) לתערובת אחידה.
  4. מחלקים את התערובת ל-3 חלקים שווים. יוצרים גליל ארוך מכל חלק (התערובת גמישה כמו פלסטלינה). – ניתן לעטוף את הגלילים בשבבי קוקוס, אגוזי מלך קצוצים דק, פיסטוקים קצוצים דק, שבבי שוקולד מריר 85% קצוץ דק או בשומשום מלא (להרטיב מעט את הגלילים על מנת שתיווצר הדבקה).
  5. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  6. לפני ההגשה חותכים לפרוסות.