לביבות אפויות משיבולת שועל וירקות

מרכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים
  • קישוא בינוני
  • חצי בצל בינוני
  • בטטה קטנה/חתיכת דלורית /חתיכת דלעת
  • חופן פטרוזיליה
  • 6 כפות שיבולת שועל דקה
  • כף טחינה (לתינוקות - טחינה משומשום לא מלא, לאט להחליף לטחינה משומשום מלא)
  • כף שמן זית
  • 2 ביצים בינוניות (M)

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות..
  2. קוצצים במעבד מזון את הירקות (או מגרדים בפומפיה)
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את שיבולת השועל, הטחינה, הביצים ושמן הזית ומערבבים הכל
  4. מתבלים בפפריקה אדומה מתוקה ומעט מלח
  5. משמנים קלות תבנית, יוצרים כדורים קטנים ומועכים ללביבות קטנות
  6. מורחים מעט מאוד שמן זית על הלביבות
  7. מכניסים לתנור לחצי שעה. אחרי חצי שעה הופכים את הלביבות לעוד 10-15 דקות.