מאפינס ירקות

ניתן להשתמש בקמח אורז מלא, קמח טף מלא, קמח קינואה

מרכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים
  • קישוא בינוני
  • חצי בצל בינוני
  • בטטה קטנה/חתיכת דלורית קטנה
  • 4 פרחי ברוקולי (אפשר קפוא)
  • חופן פטרוזיליה ושמיר
  • 4 כפות שיבולת שועל דקה
  • 4 כפות קמח כוסמין (לתינוקות עדיף להתחיל עם קמח כוסמין לבן ולאט להחליף לקמח כוסמין מלא – כדי לא להכביד על מערכת העיכול של הקטנטנים)
  • כף טחינה (שוב לתינוקות טחינה משומשום לא מלא, לאט להחליף לטחינה משומשום מלא)
  • 2 ביצים בינוניות (M)
  • שמן זית לשימון תבנית סיליקון עם שקעים

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קוצצים במעבד מזון את הירקות (או מגרדים בפומפיה) ואת הפטרוזיליה והשמיר
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את שיבולת השועל, הטחינה, הביצים ומערבבים הכל
  4. מתבלים בפפריקה אדומה מתוקה ומעט מלח
  5. משמנים קלות תבנית סיליקון עם שקעים
  6. מכניסים לתנור לחצי שעה